torstai 8. syyskuuta 2011

Luonto herää

Juontaja: "Hei ja tervetuloa kysymään keväisestä luonnosta. Jaaha, linjalla on jo hätäinen soittaja. Haloo, mitä haluaisitte kysyä heräävän luonnon ihmeistä?"
Soittaja nro. 1: "Sitä minä vaan ihmettelen, miksi joka kevät on tulvia. Eihän niitä tarvita mihinkään."
Juontaja: "Jaaha, onhan tuokin kannanotto."
Soittaja nro. 1: "Rakennetaan jokaiseen jokeen oma ydinvoimala ja sen lauhdevedet pitävät virran sulana ympäri vuoden. Sitten ei tule tulvia."
Juontaja: "Mitä tuohon sanoo meidän asiantuntijamme?"
Asiantuntija: "Ratkaisumalliin liittyy vain yksi ongelma, nimittäin uraanin saatavuus. Tein nopeat laskelmat sen käyttötarpeesta ja soittajan esittämän suunnitelman pohjalta. Suomi tarvitsisi 3000 % enemmän uraania kuin aikaisemmin."
Soittaja nro. l: "Ai, jaa. Tuota minä en tullut ajatelleeksi."
Juontaja: "Noin ensimmäinen kiperä kysymys sai vastauksensa. Kuullaan mitä toisella soittajalla on mielessä."
Soittaja nro.2: "Minua ärsyttää se, kun ihmiset eivät käytä aurinkolaseja vaikka aurinko paistaa. Eikö siitä voisi säätää lakia, että jokaisen on sakon uhalla käytettävä aurinkolaseja."
Asiantuntija: "Järkevän kuuloinen ehdotus. Siitä pitäisi tehdä kansalaisaloite, jonka eduskunta sitten hyväksyisi kahdenkolmososan määräenemmistöllä."
Juontaja: "Mikä oiva ratkaisu polttavaan ongelmaan, mutta seuraava asiakas odottaa jo vuoroaan. Haloo, mitä haluatte kysyä?"
Soittaja nro.3: "Minua ihmetyttää, miksi teiden korjaukset tehdään aina kesäisin. Miksi niitä ei voi tehdä talvella?"
Juontaja: "Ahaa, kysymys, jonka tiesin nousevan esille. Sen vuoksi hankin Destialta vastauksen etukäteen ja se kuuluu näin: 'Tietöitä ei tehdä talvisin, koska silloin liikenne pysähtyisi kokonaan. Kesä on puolestaan vain ohimenevä sääilmiö, jota voidaan hyödyntää peruskunnostustöissä.' Tyydyttikö vastaus?"
Soittaja nro.3: "Ei oikein."
Juontaja: "Hienoa ja otetaan seuraava utelias suoraan lähetykseen."
Soittaja nro.4: "Iltaa. Minä en voi sietää kadunvarsilla olevia koiranpaskoja. Eikö niiden keräämiseen voisi palkata työttömiä tai maahanmuuttajia. Silloin kunniallisten ihmisten ei tarvitsisi itse vaivautua."
Juontaja: "Kiperä juttu. Mitä sanoo meidän asiantuntijamme?"
Asiantuntija: "Pelkään pahoin, että Euroopan Unionin ihmisoikeustuomioistuin ei hyväksyisi tuon tapaista toimenpidettä. Sitä varmaan pidettäisiin syrjivänä "
Soittaja nro.4: "Kaikkeen se EU työntää nokkansa!"
Juontaja: "Kiitos soitosta ja kuunnellaan tässä välissä keväistä musiikkia Kehä kolmosen varrelta."

Jari J.S. Heikkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti