tiistai 12. heinäkuuta 2011

Maailmalla tapahtuu

Tapasin tässä eräänä päivänä tutun tuntuisen hepun. Hetken molemminpuolisen ihmettelyn jälkeen huomasimme tuntevamme toisemme. Vanha kaverini kertoi asuneensa viimeiset kymmenen vuotta ison veden takana ja oli nyt käymässä sukulaistensa luona.
        Miten menee? aloitin kevyen juttelun.
        Kamalasti. Talouden state of affairs on gloomy, hän ei lähtenyt juttelemaan ehdottamaani suuntaan.
        Niinkö?
        Jos on tiedotusvälineisiin belive, niin suurin osa stock exchangeista on miinuksella, mutta only osa. Not all.
        Aivan. Koko ajan puhutaan niin synkkiä, myönsin ja yritin pysyä tarinassa mukana.
        Joka puolella stir up paniikkia ja maalataan nightmare scenaarioita taantumasta and lamasta. Suuria headlinea tehdään if pörssimeterit laskevat three prosenttia. Silloin puhutaan crash tai sleep downhill, hän selitti kiihtyneenä.
        Totta tuokin on...
        Sen sijaan, jos cousset nousevat niin speaking hitaasta increasen. Olenko I ainoa jonka mielestä tässä on contradiction? hän äkkiä kysyi ja syntyi hetken hiljaisuus.
        Varmaan muutkin ovat ajatelleet niin.
        Järkevintä on nyt pitää mind rauhallisena. Formely on ollut taantumia. Tärkeintä on nyt katsoa asioita take a long wiev. Not kuukausia but vuosia. Pörssikurssien stare on ajanut tähän get into a fix. Ne elävät own elämäänsä, johon reaalimaailma harvoin influence.
        Kuulostaa hyvältä, vastasin ja yritin epätoivoisesti kääntää sanoja mielessäni. – Mutta voisitko...
        Spekulaatiot and predictionit heiluttavat realityä. Kaikki sen case, että amerikkalaiset pankit try to lift up daily kurssejaan. Olisi ollut better swallow pieni suffer a defeat.
        Niin varmaan, mutta...
        Oli mukava meet. Nyt minun take a taxi. On hieman busy. Bye
        Sitä samaa, toivotin ja heilautin kättäni.
Siinä samassa kaverini häipyi toiselle puolelle katua ja pinkoi minkä jaloistaan pääsi kohti taksiasemaa. Raavin päätäni ja ihmettelin mistä me olimme puhuneet, ehkä rahoituskriisistä, mutta en ollut varma. Siitä tuli niin levoton olo.

Jari J.S. Heikkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti